Назад
Журнал

Золоті правила менеджменту

Вигорання може наздогнати нас у самий непередбачуваний момент. Інколи ми навіть можемо не помітити цього. Але факт залишається фактом: від нього завжди потрібно триматись подалі і не забувати про хороший менеджмент

Маркетинг
Маркетинг
Золоті правила менеджменту
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
18/12/2023
Тривалість
7 хв

Менеджмент для бізнесменів

Ідея постійно розвивається, тож це лише дещиця її захоплюючих функцій. Зануртеся, досліджуйте його можливості та розкрийте свій творчий потенціал і продуктивність!

Хоч мабуть і не існує єдиного, загальноприйнятого набору "золотих правил" для менеджменту, та є деякі фундаментальні принципи, які довели свою ефективність у різних компаніях і стилях керівництва. Тож давайте сьогодні їх пригадаємо і постараємось по максимуму праильно налагодити свій менеджмент у 2024 році

Важливе правило - ви повинні бути лідером, який орієнований на людей.

А тому, це правило має під собо декілька підпунктів

  • Довіряйте членам своєї команди та надавайте їм можливість брати на себе відповідальність за виконання завдань. Надавайте рекомендації та підтримку, але залишайте їм простір для розвитку.
  • Розумійте їхні сильні та слабкі сторони, мотивацію та прагнення. Інвестуйте в їхній ріст і розвиток.
  • Тримайте свою команду в курсі подій, залучайте її та орієнтуйте на досягнення цілей. Заохочуйте відкрите та чесне спілкування
  • Висловлюйте вдячність за індивідуальний та командний внесок.
  • Розвивайте культуру поваги, співпраці та психологічної безпеки.

Також з особистого досвіду, хочеться зазначити, що важливим є:

- Визначення свого бачення та місії. А потім переведення це в конкретні цілі. Якщо ви працюєте з командою -  переконайтеся, що всі розуміють цілі та свою роль у їх досягненні.

- Зосередьтеся на пріоритетах і не зациклюйтеся на мікроменеджменті. Визначте найважливіші завдання і зосередьтеся на них у першу чергу

- Ефективне планування - ключ до успіху. Розробляйте стратегії та плани дій для досягнення ваших цілей.

- Будьте гнучкими та готовими коригувати свої плани за потреби. Повірте, йти з точки А в точку В всліпу і без плану дуже важко

- Завжди відстежуйте прогрес у досягненні цілей і вносьте корективи за необхідності

- Не бійтесь експериментувати та впроваджувати інновації. Будьте готові вчитися на помилках та адаптуватися до нових ситуацій.

Усі ми працюємо зараз онлайн, навіть якщо і є офлайн робота - маркетологи онлайн використовують чи не 70% свого часу. А отже і для власних потреб і для ефективної командної роботи важливим є знайти правильні інструменти для менеджменту та організації.

Мої щирі, особисті поради:

Notion

Особливості:

- Редагування в режимі реального часу, а тому ви можете працювати одночасно зі своєю командою над будь-якою сторінкою, спостерігаючи за оновленнями в міру їх появи та сприяючи тісній співпраці.

- Спільні робочі простори і можливість запрошувати людей до них

- Можливість публічно ділитися певними сторінками чи інформаційними панелями, створюючи онлайн-презентації, співпрацюючи з клієнтами або навіть створюючи особисті онлайн-портфоліо.

- Активна спільнота, а отже можливість досліджувати різних користувачів, які діляться порадами, навчальними посібниками та спеціальними шаблонами, збагачуючи ваш досвід навчання.

Вартість: безкоштовно (з лімітами) або 8 дол за учасника

notion
Softr

Особливості:

- Функція drag and drop, що дозволяє створювати адаптивні веб-програми, не торкаючись жодного рядка коду.

- Попередньо створені блоки і можливість вибору із бібліотеки готових блоків, як-от форми для входу, галереї, календарі та діаграми, щоб швидко розпочати свою розробку.

- Широкі варіанти дизайну, шрифтів і кольорів.

- Можливість запрошувати членів вашої команди до співпраці, усунувши відокремлену роботу та підвищивши ефективність.

Вартість: безкоштовно (з лімітами) або мін 49 дол на місяць

менеджмент
Trello

Особливості:

- Power-Ups від Trello дозволяють вам автоматизувати повторювані завдання, як-от сповіщення на дошці, переміщення карток і навіть інтеграцію з іншими інструментами, звільняючи ваш час для більш стратегічної роботи.

- Можливість розбити складні завдання на невеликі кроки за допомогою контрольних списків у картках, відстежуючи прогрес і гарантуючи, що нічого не пропущено

- Тут ви можете розміщати піддошки в дошках для максимальної організації

- Мобільність - ви можете керувати завданнями та співпрацювати зі своєю командою будь-де.

Вартість: безкоштовно (з лімітами) або від 6 дол за учасника

трелло
Asana

Особливості:

- Створення власних полів, щоб класифікувати завдання на основі конкретних потреб, пропонуючи гнучкість і глибше розуміння даних.

- Встановлення різних цілей для проектів і відстеження прогресу у режимі реального часу, підтримуючи команди узгодженими та мотивованими для досягнення цілей.

- Створення власних форм для збору даних і оптимізації робочих процесів, усуваючи потребу в окремих інструментах

- Підключення Asana до багатьох інструментів, таких як Slack, Google Drive і Zapier, для безперебійного обміну даними та автоматизованих робочих процесів.

Вартість: безкоштовно (з лімітами) або від 14 дол за учасника

трекер часу

Золоті навички, які допомагають хорошому менеджменту:

- Сильні навички прийняття рішень
- Навички ефективного вирішення проблем
- Емоційний інтелект і емпатія
- Навички вирішення конфліктів
- Адаптивність і стійкість
- Здатність надихати та мотивувати інших

Найефективніші менеджери – це ті, хто може застосувати ці принципи та якості таким чином, щоб це резонувало з їхньою командою та організацією, сприяючи продуктивному та повноцінному робочому середовищу.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі