Назад
Журнал

Робота з Notion: це варто знати

Я працюю з Notion вже другий рік і ще ні разу не пошкодувала про це. А нещодавно і половина команди Moody та деякі клієнти перейшли теж у Notion. І цьому слідував ряд причин

Маркетинг
Маркетинг
Робота з Notion: це варто знати
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
27/10/2023
Тривалість
15 хв

Причина мого переходу у Notion — можливості.

Я раніше працювала в екселі. Там я складала план, писала різні таски ітд. Але з часом почала розуміти, що мені цього мало

Наступною причиною стали клієнти. Раніше ми всією командою контент плани робили в ексельці, але зараз вже 80% клієнтів перейшло разом з нами у Notion, тому що всі вони хочуть щоб біля тексту була відразу картинка, відео, сторіс тощо. А в ексельці це робити ну дуже не зручно. І знаєте що, всі клієнти подякували нам за таку класну ініціативу як Notion. ‍

Notion

Третя причина — легкість, швидкість, зрозумілий інтерфейс та багато різних темплейтів, про які я розповім згодом.

“Там стільки всього не зрозумілого” — чула я декілька разів від своїх знайомих. Але намагалась переконати їх в іншому, адже це зовсім не так. Тож давайте і вам розповім чому Notion — це must have для роботи у 2023 та 2024 роках

Notion - це потужний універсальний робочий простір, призначений для нотаток, завдань, контент планів, стратегій і ще багато різних корисних функцій. Він є ефективним інструментом управління проектами, а ще покращує командну співпрацю, обмін знаннями, інсайтами та продуктивність.

Що робить цю платформу справді унікальною, так це те, що вона дозволяє користувачам адаптувати роботу до своїх конкретних потреб та вподобань. Ви можете тут все змінювати, переставляти, творити.

Особливості роботи з Notion

Notion має потужні можливості фільтрування та сортування. Ви можете миттєво знайти потрібні дані за допомогою фільтрації на основі властивостей, сортування за різними критеріями або за допомогою розширеного пошуку.

Ви можете переглядати інформацію в різних форматах: таблиця, календар, дошка, галерея або список. Така універсальність полегшує візуалізацію та роботу з даними у найбільш зручний для вас спосіб.

Notion пропонує низку зручно та адаптивно розроблених шаблонів для різних випадків використання, від управління проектами до особистих цілей. Ви також можете створювати власні шаблони, що полегшує початок роботи з новими проектами або базами даних. (про шаблони далі) Ви також можете ділитися даними з членами команди, дозволяючи спільне редагування в режимі реального часу. Це особливо корисно для команд, які спільно працюють над проектами або керують спільними тасками.

Notion

Як користуватися Notion

Першим кроком до початку роботи з Notion є створення облікового запису. Зареєструватися дуже просто - відвідайте веб-сайт Notion і натисніть кнопку "Зареєструватися". Вам буде запропоновано вказати адресу електронної пошти та створити пароль.

Після цього ви можете починати користуватися Notion. Після першого входу в Notion ви потрапите до свого робочого простору. Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, з бічною панеллю зліва, що містить всі ваші сторінки та бази даних. Ви можете переходити до різних розділів робочого простору. Notion спрощує пошук того, що ви шукаєте, тому ви можете зосередитися на роботі, замість того, щоб губитися в меню.

Notion дозволяє вам налаштувати свій робочий простір кількома способами. Ви можете змінити колірну схему відповідно до вашого особистого стилю, додати фотографію профілю, щоб зробити робочий простір більш особистим, і налаштувати макет робочого простору відповідно до ваших уподобань. Однією з найпотужніших функцій Notion є можливість створювати різні сторінки та розділи для організації вашої роботи. Наприклад, ви можете створити сторінку для кожного проекту, над яким працюєте, з розділами для нотаток, списків справ і термінів виконання проекту.

Річ, яку слід пам'ятати, коли мова йде про Notion, - це те, що він призначений для роботи під вас. Він унікальний тим, що дозволяє нескінченну кастомізацію. Ось кілька дуже важливих інструментів кастомізації, які варто спробувати:

URL-адреса робочого місця. Ви маєте можливість створити URL-адресу робочого місця, яку зможуть ввести лише люди з їхнього дозволеного домену електронної пошти. Можете зберігати робочий простір приватним і співпрацювати в режимі реального часу.

Шаблони. Notion пропонує безліч шаблонів, які дозволяють організувати роботу, так, як буде зручно для особистого користування або команди

Синхронізація між платформами.  Notion працює на різних платформах, тож ви можете знайти все, що потрібно, там, де потрібно. Чи то в автобусі, чи за робочим столом. А завантаження мобільного додатку означає, що ви матимете ціле робоче місце під рукою.

Шаблони Notion

Як ви можете побачити на фото — Notion пропонує безліч темплейтів, які зручні у користуваннІ та які можна оформити під себе.

notion

Хочу познайомити вас з декількома класними та зручними шаблонами:

Projects & Tasks

За допомогою цього темплейту ви можете відстежувати проєкти та роботу в команді. доступні перегляди у вигляді дошки канбану або календаря - як вам зручніше. Тут же можна писати документи з планування, вбудовувати дизайни та організовувати нотатки для зустрічей.

notion робота

Weekly Planner for Creators and Business Owners

Неймовірно естетичний та зручний планер. Цей універсальний шаблон має календар, який допоможе вам легко виконувати свої щотижневі зобов'язання, відстежувати свої звички, а вичерпний список справ гарантує, що жодне завдання не залишиться непоміченим. Ви можете також візуалізувати свій прогрес і досягнення за допомогою інтерактивної діаграми, що мотивує вас досягати поставлених цілей. А ще занотовувати важливі думки та ідеї в продуманому розділі для нотаток

шаблони Notion

Social Media Planner for Solopreneur

Шаблон містить календар, ідеї контенту, хештеги, дизайн контенту, алгоритми, тактики, розподіл годин, доходи та витрати. Також включено кожну платформу, яка ідеально підходить для приватного підприємця. А ще є посібник, щоб показати вам, що ви можете зробити.

шаблон

Не спробувавши - не відчуєте усі переваги роботи з Notion, а вони дуже відчутні. Це значно спростить вам роботу та зможе налаштувати вас на правильне робоче русло.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі