Назад
Журнал

Як донести цінність вашого продукту?

Створити продукт - це лише пів шляху до успіху. Донести цінність - це має вирішальне значення, яке в подальшому впливає на все: на те, як клієнт ставиться до вашого бренду, чи будуть у вас партнери та наскільки довго продукт пробуде на ринку.

Маркетинг
Маркетинг
Як донести цінність вашого продукту?
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
26/12/2023
Тривалість
7 хв

Часто, створюючи продукти, спеціалісти з його розвитку забувають про важливе: показати емоцію, історію, цінність. І тому багато хто зосереджується на холодних розсилках, рекламі, прямих продажах, без емоційного конекту. Та цим шляхом справжнього успіху не досягнути. Пам’ятаймо про екологічний та усвідомлений маркетинг (більше в цьому інтерв'ю)

Допомагаючи розвивати продукт, ми повинні добре усвідомити, для кого ми це робимо, чому ми не робимо і що зробити, щоб це була гра в довгу. Тому чітке донесення маркетингової цінності до клієнтів має вирішальне значення для демонстрації впливу ваших зусиль. Ось кілька порад, які допоможуть вам ефективно донести свою маркетингову цінність:

Встановіть чіткі цілі

Чітко визначте свої маркетингові цілі та завдання. Переконайтеся, що вони узгоджуються із загальними бізнес-цілями. Це створить основу для вимірювання успіху та демонстрації цінності. Коли ви будете знати свої цілі - ви зможете прописати кроки та стратегію, як досягнути цих цілей, а заодно зможете і донести цінність бренду.

Тут також важливо встановити чіткі KPI і важливими будуть:

  • Люди, які побачили ваш продукт - наприклад, люди, які переглянули сторінку продажу на вашому сайті електронної комерції.
  • Люди, які взаємодіяли з вашим продуктом - люди, які додали ваш продукт у кошик або переглянули таблицю цін вашого SaaS, наприклад.
  • Люди, які купили ваш продукт

Створюйте регулярні звіти, щоб самостійно бачити прогрес

Найкраще використовувати візуальні засоби, такі як діаграми та графіки, щоб зробити дані більш доступними та зрозумілими. Особисто я використовую для цього Notion або Figma. У фігмі доречі дуже багато класних фішок, по типу схем, таблиць і зручно оформлених планів.

статистика

Висвітлюйте ваші досягнення

Продемонструйте значні досягнення та етапи, досягнуті під час ваших маркетингових кампаній. Незалежно від того, чи це досягнення певної кількості підписників у соціальних мережах, чи перевиконання плану продажів, використовуйте ці досягнення, щоб продемонструвати цінність. Люди люблять закулісся, а ваша звітність, нехай хоч і мінімальна, буде доказом того, що ваш продукт корисний, важливий і має попит.

Важливо створювати блог пости, публікації в соц мережах, які мають чітке завдання - доносити цінність

Звісно, не потрібно кожен пост робити із натяком на цінність, але такі тематики повинні бути у вашому контент плані. У вашій стратегії. Читаючи тексти, люди повинні відчувати емоційний зв’язок, ніби з ними говорить сам бренд. І тільки через такий зв’язок аудиторія відчує цінність

Поясніть "чому" і "як" самим собі в першу чергу, а потім висвітлюйте це в онлайн

Чітко сформулюйте стратегії і тактики, і зрозумійте, чому ви їх обрали. Подумайте, чому люди повинні витрачати час і кошти на ваш продукт, як саме він допоможе їм у житті, чому варто обрати вас, а не ваших конкурентів або як використати продукт так, щоб він приніс найбільшу користь.

Не забувайте про освітній контент

Створюйте контент, який покаже вашій аудиторії проблему, і заодно покаже як вирішує ваш продукт, цю проблему. Це можуть бути пости в блозі, вебінари або навіть навчальні посібники. Не бійтесь виходити в прямі ефіри і робити Q&A сесії хоча б раз на місяць

Прозора комунікація

Побудуйте довіру, будучи прозорими щодо можливостей та обмежень вашого продукту. Чітко повідомляйте, що ваш продукт може і чого не може. Чесність у ваших повідомленнях сприяє зміцненню довіри, а клієнти цінують компанії, які відверто говорять про те, що вони пропонують.

Бренди, які змогли чудово донести цінність свого продукту

Тесла

Ціннісна пропозиція: Надсучасні електромобілі з чудовими характеристиками, стійкими інноваціями та орієнтацією на майбутнє транспорту.

Комунікаційна стратегія: Tesla наголошує на екологічних перевагах електромобілів, а також на їхніх високих експлуатаційних характеристиках і можливостях автономного водіння. Бачення Ілона Маска щодо сталого майбутнього та прихильність компанії до інновацій є центральними темами їхньої комунікації.

тесла

Dollar Shave Club

Ціннісна пропозиція: Доступні та якісні засоби для гоління з доставкою до вашого порогу.

Комунікаційна стратегія: Dollar Shave Club підірвав індустрію бритв завдяки гумористичному та прямолінійному маркетингу. Їхнє вірусне відео з генеральним директором компанії, який пояснює цінність їхньої продукції та моделі підписки, ефективно донесло повідомлення про якісні бритви за доступною ціною.

маркетинг

Патагонія (Patagonia)

Ціннісна пропозиція: Сталий та довговічний одяг для активного відпочинку, який заохочує до екологічної відповідальності.

Комунікаційна стратегія: Меседжі Patagonia обертаються навколо екологічного активізму та відповідального споживання. Вони підкреслюють довговічність своєї продукції, прихильність до чесних трудових практик та зусилля, спрямовані на зменшення впливу виробництва на навколишнє середовище.

патагонія

Warby Parker

Ціннісна пропозиція: Доступні та стильні окуляри з благодійною бізнес-моделлю "один до одного".

Комунікаційна стратегія: Маркетинг Warby Parker наголошує на доступності та сучасному дизайні окулярів. Крім того, їхня ініціатива "Купи пару, подаруй пару" резонує з соціально свідомими споживачами, підкреслюючи цінність позитивного впливу покупки.

цінність
Пам'ятайте, що кожен клієнт унікальний, тому адаптуйте свою комунікаційну стратегію до вподобань та потреб кожного клієнта.

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі