Назад
Журнал

Як зробити рекламний звіт Facebook?

“Рекламу запускати вмію, але як правильно подати звіт клієнту і самому не заплутатись?” Що ж, сьогодні поговоримо саме про звітність запуску вашої реклами через Фейсбук.

Маркетинг
Маркетинг
Як зробити рекламний звіт Facebook?
Вікторія Шиманська

Вікторія Шиманська

Дата
25/10/2023
Тривалість
12 хв

Коли ви робите звіт, це допомагає і вам краще зосередитись на ефективності кампаній, і клієнт розуміє куди він витрачає кошти, що працює, а що ні. Це також зручно, коли ви наприклад запускаєте рекламу на лідів, але не можете перевірити їх якість. Тут вже в гру повинен вступити або клієнт, або сейлс менеджер, які, отримавши цих лідів, вже самі повинні довести їх до покупки. І коли клієнт буде говорити, що не має клієнтів — ви можете показати йому цю звітність і пояснити, що от, було стільки то лідів, але доведення до покупки — це вже не ваші обов’язки.

Ще не потрібно забувати, що часто це можуть бути боти, автоматично накручені вашими конкурентами. Це дуже поширена практика і тут особливо нічого не вдієш.

аналітика гугл

Що ж, ви запустили рекламу і вже на етапі створення звіту, що ви повинні включити в цей звіт і чому

Почніть з короткого огляду сторінки (Інстаграм/Фейсбук) виділивши ключові висновки і метрики:

  • проаналізуйте вподобання та підписки на сторінку
  • охоплення та покази (зазвичай це роблять за останній місяць)
  • залучення (вподобання, коментарі, поширення)
  • перегляди сторінок (це все є у загальній аналітиці бізнес менеджера)
  • а також швидкість і час відповіді в діректі (щоб теж розуміти, чи швидко клієнт або менеджер справляються з рекламними лідами)
аналітика

Рухаємось далі, і в Бізнес менеджері ви також зможете:

  • визначити вік аудиторії (це важливо і при створенні наступних креативів, і при подачі самого контенту)
  • стать та місцезнаходження (це допоможе зрозуміти, які локації обирати при наступному запуску реклами, а також зможе направити ваш контент у правильне русло для конкрентної локацїі)
  • інтереси
статитика
Звітність безспосередньо після запуску реклами через Фейсубк (те, що ми можемо взяти з самого Ads Manager)
  • Найперше - опишіть загальні витрати на рекламу (скільки було витрачено за останній місяць), а також скільки було витрачено на кожну з кампаній і яка ефективніть (так ви краще зрозумієте, яка кампанія, офер, пропозиція людям найбільше сподобалось)
  • Далі важливо записати коефіцієнт кліків (CTR) (простими словами — це те, наскільки добре “зайшов” ваш креатив людям. Якщо ваш CTR менше 0.50% — цей креатив не окей, якщо більше 1.5% — вже не погано, можна продовжити крутити рекламу, а якщо більше 2% — креатив чудовий, подовжуйте в такому ж дусі
запуск реклами
  • Визначаємо також ціну за клік (CPC) — думаю тут зрозуміло, що чим менша ціна за клік — тим краще йде ваша кампанія
як запустити рекламу
  • Відстеження конверсій (якщо вони налаштовані) та відстеження подій (якщо це можливо). До слова, якщо ви рекламуєте події, додайте дані про реакцію на подію, продажі квитків та охоплення події.
  • Якщо це була ціль - “на повідомлення” — потрібно проаналізувати яка сума за одне повідомлення і скільки було повідомлень. Тут та ж ситуація що з CPC — чим менша сума — тим краще
запуск фейсбук реклами
  • Не забуваємо додати вартість за 1000 показів (CPM)
робота з фейсбук
  • Якщо ви запускаєте рекламу на трафік (кліки на сайт або будь яке інше посилання) — не забудьте тут додати UTM мітку, щоб ви розуміли, що люди перейшли саме з цієї  кампаній, а не з іншого джерела. І потім теж буде легше відслідкувати ефективність. Це ви зможете подивитись у Гугл аналітиці (я вже ділилась статею про це). І звісно проаналізуйте, яка вартість за клік і скільки було всього кліків на рекламу та кліків на саме посилання.
Також важливо слідкувати та порівнювати щомісячні або щоквартальні звіти, щоб виявити тенденції та зростання або спадання результативності.

Це все ви можете оформити в діаграмах, графіках, презентаціях, щоб зробити дані більш зрозумілими та цікавими для клієнта. Завжди чітко визначте дії, які необхідно здійснити на основі даних, подумайте про наступні кроки або стратегії для покращення ефективності вашої реклами

може зацікавити

20 секунд – це 500 принтів: поради зі створення коротких рекламних роликів

Важко уявити собі світ без реклами. Та й навіщо це робити?! Краще поговорімо про короткі рекламні ролики, адже саме вони сьогодні є найважливішою складовою маркетингових стратегій і мають здатність швидко та ефективно доносити ключові повідомлення до цільової аудиторії.

Snug Gifts: переосмислення подарункових боксів

Як воно, відкрити свою справу на емоціях, придумати ідеальну концепцію, з мінімальними вкладеннями під час війни? Сьогодні про це все у надихаючому інтервʼю розповідає Каріна - засновниця чудового бренду подарункових боксів SNUG.

Canva: останні оновлення, новий функціонал та тренди

Канва - завжди була зручним інструментом для швидкого створення дизайнів для соц мереж. Але за останні роки Canva дуже переформатувалась і сьогодні там є просто безмежний функціонал, який можна використати у щоденній роботі